سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
 تعداد کل بازدید : 193173

  بازدید امروز : 16

گپ های دخترانه؛ از گرمای بهشت تا سرمای جهنم ! - عصر ارتباطات

[ خانه | ایمیل |شناسنامه | مدیریت ]

 

موضوعات وبلاگ

 

 دوستان



 

درباره خودم

 

لینک به لوگوی من

گپ های دخترانه؛ از گرمای بهشت تا سرمای جهنم ! - عصر ارتباطات

 

اشتراک

 

 

حضور و غیاب

یــــاهـو

 

جستجوی سریع

 :جستجو

با سرعتی بی‏نظیر و باورنکردنی
متن یادداشت‏ها و پیام‏ها را بکاوید!

 

آوای آشنا

 

بایگانی

انقلاب مجازی
ارکات
لاریجانی
تا انتخابات!!!
اسلام از مکه تا اینترنت!
گپ های دخترانه
مناظره ی سیستم عامل ملی
ارتباطات ِ عصر ِ تنهایی
وبلاگ؛ رسانه مردم
نجوای رمضان
امت مجازی
اسلام هک نمی شود!
برای او
45 دقیقه تا خرامه!
انقلاب زنده است تا خمینی زنده است
زمستان 1385
پاییز 1385
تابستان 1385
بهار 1385
تابستان 1384
بهار 1384
زمستان 1383

 

هرگاه خداوند، بنده ای را دوست بدارد، قلبی سلیم و پاک و خویی استوار، روزی اش می کند . [امام علی علیه السلام]

گپ های دخترانه؛ از گرمای بهشت تا سرمای جهنم !

نویسنده:محمد صادق افراسیابی::: شنبه 84/5/1::: ساعت 1:0 صبح

بسمه تعالی

سلام.

آنچه تقدیم می شود مقاله ای است که چندی پیش از اینجانب در شماره 22 ماهنامه دختران به چاپ رسید.

جهت تهیه ماهنامه می توانید با دفتر نشریه تماس حاصل نمایید.

انگلستان، ماه ژانویه سال 2005 میلادی: « نیروهای پلیس در جستجوی دختری 16 ساله هستند که پس از انجام قرار ملاقاتی اینترنتی ناپدید شده است. چارلین بیدمائد، ساکن هندن – یکی از شهرهای انگلیس – ، آخرین بار جمعه در حالی که دانشگاهش را در شمال لندن ترک می کرد، دیده شده است و ...».

آنچه خواندید گزارش فقط یکی از مواردی است که طی آن پس از عملی شدن یک قرار اینترنتی دو طرفه، دختری ناپدید می شود. در سال گذشته میلادی – سال 2004 – ، تنها در یک مجله خاص انگلیسی – Evening Standard – ، حداقل چهار مورد مشابه این رویداد  گزارش شده است.

دختران الکترونیکی!

شاید پیشتر زمانی که در مورد گپ های دخترانه، مطلبی میشنیدیم، تصویر یک دختر با تلفنی که به گوش گرفته است، در ذهنمان مجسم می شد. این پندار مربوط به زمانی می شد که دختران و تلفن مترادف هم بودند؛ اما امروز با شیوع ارتباطات جدید الکترونیکی نظیر ای میل، اس ام اس، چت  و ... لازم است در تصور ذهنی خویش اصلاح به عمل آوریم. چرا که  همزمان با استفاده دختران از کاربردهای IT و ICT برای استفاده های شخصی، انجام تکالیف مدرسه و ... روز به روز بر تعداد دخترانی که ساعات زیادی از عمر خویش را در دنیای مجازی صرف می کنند، افزوده شده و به تبع آن نوع گپ های دخترانه نیز به سوی گپ های اینترنتی و حتی تحول گپ به بازدید از سایت های دوستی و ... تغییر جهت داده است.

دختران اینجا چه می کنند؟

چه کسی می داند که اینک دختران ما در شاهراههای اطلاعاتی چه می کنند؟ من معتقدم اکثریت آن ها بدون گذراندن دوره های آموزشی لازم ، در این شاهراه در حال رانندگی هستند؛ یک رانندگی مرگبار!

طبق مطالعه ای تحقیقاتی با عنوان « اثرات اینترنت: دختران و رسانه های جدید » ، اگر چه بسیاری از دختران جوان دارای دانش رایانه هستند، اما همین ها وقتی که در یک موقعیت عاطفی شدید نظیر رویارویی با سایت های محرک جنسی و یا چت با جنس مخالف قرار می گیرند، به افرادی آسیب پذیر و بی سواد مبدل می گردند. این گزارش که در فیبریه سال 2002 میلادی توسط موسسه دختران پویا در آمریکا منتشر شد، یکی از اولین تحقیقاتی است که در جهت بررسی اثرات میزان ساعات آنلاین دختران بر زندگی اجتماعی و احساسات آن ها، با جامعه آماری هزار و دویصد و چهل و شش دختر سیزده الی هیجده ساله انجام شد.

دکتر میشل کن، مدیر بخش تحقیقاتی موسسه می گوید:«  این مطالعه نشان می دهد در حال حاضر دختران، دانش ها و مهارت های کار با فناوری های جدید را به خوبی آموخته اند، اما از نظر بلوغ اجتماعی به تکامل لازم نرسیده اند و این ضعف زمانی که آن ها با یک موقیت گپ محرک اینترنتی مواجه می شوند، خود را نشان می دهد. بنابراین اگر چه معمولا پدران، مادران، معلمان و سایر بستگان دخترانمان با اینترنت آشنایی کافی ندارند، اما آن ها می توانند با راهنمایی عزیزانشان از جهت اجتماعی و فرهنگی نقشی حیاتی داشته باشند».

اینترنت؛ پیچیده ترین پدیده قرن بیست و یک

در قرن بیست و یک آنلاین بودن یکی از ابعاد جدید شخصیت یک دختر است. زیرا دختران در طول مدت تحصیل خویش برای انجام تکالیف مدرسه، پروژه های دانشگاهی و ... مرتبا آنلاین می شوند. همچنین آن ها در وقت آزاد خویش از اینترنت به عنوان یک وسیله سرگرمی استفاده می کنند. اما آن ها در این مدت با چه مسایلی روبرو می شوند؟ قطعا دختران در طول مدت آنلاین بودنشان با موقعیت های بسیاری مواجه می شوند که برخی از آن ها امن و برخی دیگر ناامن هستند. و از آنجا که دختران در اکثر مواقع از راهنمایی بزرگترهایشان بی بهره اند، گزینش این موقعیت ها تنها به قضاوت شخصی خودشان بستگی دارد. در تحقیقی که پیشتر بدان اشاره شد – یعنی گزارش تحقیقی موسسه دختران پویا – ، وقتی که از تعدادی از دختران سوال شد، چگونه متوجه می شوید که یک موقعیت امن یا ناامن است، 84 درصد آنان پاسخ دادند که به احساس قلبی خویش مراجعه می کنند. اما متاسفانه احساسات دخترانه در اکثر مواقع نمی تواند از آنان محافظت کند. چرا که نتایج مطالعات حاکی از آن است که اغلب دختران هنگامی که در یک وضعیت تحریک کننده جنسی در چت روم ها و یا سایت ها واقع می شوند، نمی دانند چه باید کرد؟

مسائل شهوانی به گونه های مختلفی می تواند شروع شود، درخواست ناگهانی یک مرد برای ایجاد ارتباط عاطفی، روبرو شدن ناخواسته با عکس عریان یک مرد و ... مواردی از این دسته اند.

در مطالعه انجام شده توسط موسسه دختران پویا، 30 درصد از 80 درصد دختران مذکور اعتراف کرده اند که در رویارویی حقیقی با مسائل جنسی دست و پای خود را گم کرده اند.

دختری سیزده ساله می گوید: « من در یک چت روم بودم که مردی برایم

پیام خصوصی فرستاد ... سپس او شروع کرد به طرح مسائل غیر اخلاقی و

آزار دهنده ».

البته اکثر دختران، از سایت ها و موقعیت های شهوانی اجتناب می کنند و آن را « بسیار آزار دهنده» می خوانند، اما بسیاری اوقات به صورت کاملا اتفاقی در دام چنین وضعیتی گرفتار آمده و در نتیجه سردرگم می شوند که چه باید کرد؟

دختری چهارده ساله می گوید:« این وضعیت دقیقا مثل تصادف یک عابر پیاده با ماشین است. عابر میخواهد خود را از جلوی ماشین کنار بکشد، اما نمی تواند».

چه باید کرد؟

هنگامی که بسیاری از پدران و مادران، معلمان و اساتید، لیستی از «نبایدها»، تهیه کرده اند که؛ « اطلاعات شخصیت را به کسی نده»، « به ای میلهایی که از طرف افراد غریبه دریافت میکنی جواب نده»، « با ناآشنایان صحبت نکن»، و ... آنچه یک دختر می خواهد، تنها کمی حمایت

و دلسوزی بیشتر است. دختران به راهنمایی احتیاج دارند تا بتوانند از پس رویارویی با موقعیت های خطرناک پیروزمندانه برآیند، تاکید می کنم آن ها به کمک احتیاج دارند، نه نصایح آزاردهنده!

گزارش های علمی تحقیقاتی حاکی از آن است که دختران جوان، از پدران و بزرگترها می خواهند تا زندگی مجازی آن ها را به طور کامل درک کرده و به آن ها کمک کنند تا از مزایای IT و ICT حداکثر استفاده را برده  و از مضرات آن در امان باشند.

دکتر اس هریت مستاچ مدیر بخش برنامه ریزی موسسه دختران پویا در این زمینه می گوید: « ... از دیگر فواید شگفت انگیز اینترنت برای دختران ایجاد امکان برقراری ارتباط صمیمانه با خانواده و دوستانشان از طریق ای میل و پیام های الکترونیکی است. اما اینترنت مسائلی را در کنار این همه محاسن به دختران هدیه می دهد که شاید برای آن آمادگی لازم را نداشته باشند. سایت های غیر اخلاقی و شهوانی، همچنین پیام های ناخواسته در یک اتاق چت از این دسته اند. بنابراین هر بزرگتری که سرپرستی دخترانی

را به عهده دارد که هر از چندی آنلاین می شوند، باید همیشه در دسترس باشد تا در صورت لزوم بتواند از آنان پشتیبانی لازم را به عمل آورده و راهنماییشان کند».


موضوعات یادداشت



[ خانه | ایمیل |شناسنامه | مدیریت ]

©template designed by: www.persianblog.com